Automatisch toewijzen bankmutaties

Bij het verwerken van je bankboekingen via de Bank heb je iedere maand een aantal terugkomende betalingen waar geen btw op zit. Deze kun je nu automatisch toewijzen op een door jou geselecteerde kostenrekening (grootboek).

Voorjaarsactie: Start nu met 15 maanden gratis boekhouden Niet alleen starters, maar iedereen die start met Myfinance boekhoud nú 15 maanden gratis. Bekijk de: Voorjaarsactie.

Let op dat je dit alleen doet bij kosten/ bankmutaties waar geen btw op zit, denk hierbij aan bijvoorbeeld:

  • Verzekeringen
  • Maandelijkse bankkosten
  • Leasetermijnen
  • Huur
  • Privé opnames
  • Privé stortingen
  • Boekingen naar je spaarrekening

Van deze kosten ontvang je meestal ook geen factuur. Zit er wel Btw op, boek dan de kosten bij inkoop en letter deze af.

Hoe dat werkt lees je in dit artikel over afletteren.

Hoe werkt het? 

Maak een relatie aan, vul daarbij het standaard grootboek in én vul ook het veld IBAN Bankrekeningnummer. Indien de relatie en het IBAN Bankrekeningnummer overeenkomen dan wordt automatisch het opgegeven grootboek geselecteerd en hoef je dit niet handmatig via de bank te doen.

Wat als je achteraf toch een factuur wil koppelen om af te letteren: 

Ga naar Bank => tab bankboekingen => Selecteer de maand waarin de boeking is gedaan en zoek de boeking op => Zet het grootboek terug op 1190 Kruisposten liquide middelen en klik op OPSLAAN. Ga terug naar het dashboard en de bankboeking zie je weer terug bij Openstaande Bank en Kasboekingen. Je kunt nu je inkoop aanmaken en deze afletteren met de open bankboeking.

 

 

 

Maak je nergens meer zorgen over, voor slechts € 59,95 (all in) heb je een eigen boekhouder

Jouw boekhouding inclusief BTW-aangiften en aangifte inkomstenbelasting wordt verzorgd door een professionele boekhouder. Kom vandaag nog in contact met jouw boekhouder. online boekhouder service