BTW verlegd in Myfinance, hoe doe je dat?

Er zijn twee mogelijkheden voor het verleggen van BTW:

Voorjaarsactie: Start nu met 15 maanden gratis boekhouden Niet alleen starters, maar iedereen die start met Myfinance boekhoud nú 15 maanden gratis. Bekijk de: Voorjaarsactie.

Jij factureert met btw verlegd (situatie 1)

Als ZZP’er stuur jij je factuur en brengt geen btw in rekening. Wel vermeld je op de factuur ‘btw verlegd’ en ook vermeld je het btw-identificatienummer van de klant op de factuur. Dit doe je in Myfinance op de volgende manier:

Als je standaard naar een klant/relatie btw verlegd factureert, dan kun je dit invoeren bij de relatie. Dit doe je bij het kopje factuurkenmerk. Er staat dan standaard op de factuur btw verlegd. Je vult bij de relatie het veld “Factuur kenmerk” het volgende in: Btw verlegd naar [btw-id nummer]. Je vult dus het btw-id nummer van de klant/relatie in.

Btw verlegd

Mocht je voor een enkele keer btw verleggen naar een klant kun je er ook voor kiezen dit handmatig te vermelden bij het inboeken van de factuur. In het veld “Algemene omschrijving” vul je het volgende in: Btw verlegd naar [btw-id nummer]. Bij het btw-percentage kies je vervolgens voor 0%. Zie onderstaand voorbeeld:

 

Tip: Als je bij Acties voor concept tonen kiest, zie je hoe het er op de factuur uit komt te zien voordat je de factuur definitief maakt.

Er wordt btw naar jou verlegd (situatie 2)

De ZZP’er of onderaannemer vermeldt op zijn facturen de omzet waarover de btw is verlegd naar jou. Je kunt dit vermelden bij de factuur door het btw percentage op 9% verlegd of 21% verlegd te zetten. In Myfinance komen bij het opvoeren van een in- of verkoopfactuur standaard de meest gebruikte Btw-codes naar voren. Je kunt de andere voor btw-verlegd eenvoudig toevoegen aan het rijtje via Administraties: Btw-codes (2a 9% of 2a 21%).

btw verlegd

Zie ook onze pagina over btw verlegd 

Maak je nergens meer zorgen over, voor slechts € 59,95 (all in) heb je een eigen boekhouder

Jouw boekhouding inclusief BTW-aangiften en aangifte inkomstenbelasting wordt verzorgd door een professionele boekhouder. Kom vandaag nog in contact met jouw boekhouder. online boekhouder service