Hoe boek ik een correctie van 20% (privégebruik) op zakenlunches?

Voor de kosten van voedsel, drank, genotmiddelen, representatie, congressen, seminars, studiereizen en dergelijke kunt u in plaats van het toepassen van de € 5.100 drempel ook 80% (2023) van deze kosten aftrekken in uw aangifte (bron: Belastingdienst).

Voorjaarsactie: Start nu met 15 maanden gratis boekhouden Niet alleen starters, maar iedereen die start met Myfinance boekhoud nú 15 maanden gratis. Bekijk de: Voorjaarsactie.

Deze correctie van zakenlunches maak je door middel van een memoriaalboeking. 

Open de rapportage en kijk wat het totaal bedrag is op de rekening waarop je een correctie dient toe te passen. In ons programma kun je veelal gebruik maken van 4510 Reis- en verblijfskosten (lunch& diner).

  1. Bereken het bedrag wat je dient te corrigeren. In de meeste gevallen is dat het totaalbedrag van de grootboekrekening x 20%.
  2. Ga via Gedetailleerd naar Memoriaal en klik dan op Nieuw en voer onderstaande boeking uit voor het door jouw berekende bedrag.

Kies voor Opslaan en de correctie is verwerkt in je administratie.

Maak je nergens meer zorgen over, voor slechts € 59,95 (all in) heb je een eigen boekhouder

Jouw boekhouding inclusief BTW-aangiften en aangifte inkomstenbelasting wordt verzorgd door een professionele boekhouder. Kom vandaag nog in contact met jouw boekhouder. online boekhouder service