Hoe importeer ik mijn Banktransacties?

Stap 1: Ga naar de website van je bank en download bij voorkeur een CAMT.053 bestand. Dit bestand bevat de nieuwe SEPA transacties en geeft je de meeste informatie. Alle grote banken in Nederland ondersteunen dit bestandstype. Mocht je bij een andere bank bankieren dan kun je als alternatief het MT940 bestand downloaden.

Voorjaarsactie: Start nu met 15 maanden gratis boekhouden Niet alleen starters, maar iedereen die start met Myfinance boekhoud nú 15 maanden gratis. Bekijk de: Voorjaarsactie.

LET OP: Controleer dus of je het juiste bestandsformaat hebt. Soms helpt het om het bestand kopiëren vanuit je downloads en het op te slaan op bijvoorbeeld je bureaublad.

Stap 2: Klik in het programma op => IMPORTEREN BANK => Sleep het bestand binnen de blauwe stippellijn of klik binnen dit gedeelte. Selecteer het bestand wat je hebt gedownload en klik vervolgens op de blauwe knop => INLEZEN => Alle transacties worden nu ingelezen in het programma en kun je terug vinden onder het tabblad => BOEKINGEN.

LET op: downloaden je transacties per maand en niet meer dan 50-100 transacties tegelijk. Zo houd je het overzicht en kun je eenvoudig boekingen terug vinden doordat de bestanden per maand op elkaar aansluiten. Ook sluit de boekingsperiode aan waardoor je balans en de rapportages juist zijn.

Je kunt hier niets fout doen. Het programma controleert of het saldo aansluit op het in te lezen bestand en de gegevens van de juiste bankrekening(en) zijn. Indien dit niet het geval is verschijnt er een rode balk in beeld met een melding wat er fout is.

Mocht het niet lukken, laat het ons weten en we helpen je graag verder!

Lees ook: Hoe wijzig ik mijnbanksaldo?

Wat als mijn bank geen CAMT.053 of MT940 bestanden aanbiedt?

Alle Nederlandse banken bieden bij een Zakelijke rekening CAMT.053 en/ of MT940 bestanden. Mocht je toch een bank hebben die dit niet ondersteund, dan kun je uiteraard ook je bankmutaties handmatig invoeren. Klik in het dashboard op de knop Bankboeking invoeren. Vervolgens selecteer je de juiste maand en met de blauwe plus maak je nieuwe regels aan. Je hoeft dus niet per mutatie iedere keer op te slaan, maar je kunt in enkele minuten je gehele afschrift van de maand (in dit voorbeeld februari) opvoeren.

Maak je nergens meer zorgen over, voor slechts € 59,95 (all in) heb je een eigen boekhouder

Jouw boekhouding inclusief BTW-aangiften en aangifte inkomstenbelasting wordt verzorgd door een professionele boekhouder. Kom vandaag nog in contact met jouw boekhouder. online boekhouder service