Hoe voer ik mijn beginbalans op?

Mocht je tussentijds overstappen van boekhoudpakket, Excel sheets of vanaf je boekhouder dan dien je een beginbalans op te voeren. Hierdoor ga je verder waar je gebleven bent. In de beginbalans zet je de actuele standen van de verschillende grootboekrekeningen op de door jou gekozen datum. Dit kan dus op ieder moment in het jaar.

Voorjaarsactie: Start nu met 15 maanden gratis boekhouden Niet alleen starters, maar iedereen die start met Myfinance boekhoud nú 15 maanden gratis. Bekijk de: Voorjaarsactie.

Als je nog geen beginbalans hebt opgevoerd of je wil iets aanpassen dan kan dit via: Gedetailleerd => Memoriaal. Staat er geen Begin Balans tussen, klik dan op Nieuwe boeking. Vervolgens klik je in het hokje waar de huidige maand gegeven staat voor de optie begin balans.

Vul vervolgens de actuele waardes in van de verschillende Grootboekrekeningen.

In bovenstaand voorbeeld zie je dat de balans nog niet gelijk is (debit & credit). Het verschil zit dan vaak in het Winstsaldo van het lopende boekjaar. Dus per 1 maart in dit voorbeeld een winst ad € 200.– Indien je deze winst invult bij 0690 Winstsaldo (onverdeeld resultaat) dan is de balans gelijk en dan zal de knop Opslaan die nu grijs is blauw oplichten.

Het tweede wat je ziet is dat er twee keer een regel Debiteuren is aangemaakt. Voer hier voor al je debiteuren en crediteuren die nog niet betaald zijn (open staan) apart een regel op. Deze komen dan direct in je dashboard naar voren en vervolgens kun je ze verwerken op het moment dat je de betaling uitgevoerd of ontvangen hebt.

Heb je dit gedaan klik dan op opslaan. Twijfel je ergens over of komt je balans niet uit? Maak dan je balans even gelijk door het winstsaldo 0690 aan te passen zodat het verschil op 0 uitkomt. Hierdoor kun je de balans tussentijds opslaan en uitzoeken waarom de balans niet aansluit.

Mocht je vervolgens hulp nodig hebben, dan helpen we je graag verder! Je kunt uiteraard ook iemand vragen om je te helpen. Een beginbalans voer je slechts éénmalig op, dus als je het niet helemaal alleen lukt, dan is dat geen belemmering om voor online boekhouden te kiezen.

Voor vragen over de beginbalans mail naar info@myfinance.nl 

Ben je Starter, klik dan hier

Maak je nergens meer zorgen over, voor slechts € 59,95 (all in) heb je een eigen boekhouder

Jouw boekhouding inclusief BTW-aangiften en aangifte inkomstenbelasting wordt verzorgd door een professionele boekhouder. Kom vandaag nog in contact met jouw boekhouder. online boekhouder service