Algemene werking BTW formulier

Het doen van je BTW aangifte zonder fouten is natuurlijk belangrijk en gaat bijna vanzelf in Myfinance.

Nieuwjaarsactie: begin 2024 goed met 15 maanden gratis boekhouden Niet alleen starters, maar iedereen die start met Myfinance boekhoud nú 15 maanden gratis. Bekijk de: Nieuwjaarsactie.

Het enige wat je hoeft te doen is alle in- en verkoopfacturen t/m de periode waarover je BTW aangifte wil doen in te boeken. Twijfel je nog ergens over of mis je een factuur of bonnetje, dan kun je de BTW aangifte alvast aanmaken. Deze wordt namelijk pas definitief aangemaakt en doorgevoerd als je op de blauwe knop Definitief klikt. Zo heb je alvast een overzicht, maar kun je nog eenvoudig aanpassingen doen die nog direct worden verwerkt in het BTW formulier.

Nadat je administratie compleet is, maak je het formulier definitief. Je download het formulier en neemt dit 1 op 1 over in je BTW aangifte. Tevens wordt er een automatische boeking gemaakt, die je op de balans terug ziet. Indien je moet betalen komt de boeking op 1501 BTW afdrachten en indien je een bedrag terug krijgt op 1541 BTW ontvangsten.

In het BTW formulier tref je bij meerdere onderdelen linkjes aan waarmee je extra informatie kunt opvragen.
Kijk ook op de site van de belastingdienst en in onze kennisbank als je meer over een bepaalde regeling te weten wil komen.

Belangrijk om te weten is dat na het definitief maken van het formulier er geen wijzigingen meer worden opgenomen in het formulier voor de betreffende periode. Mocht er toch iets aangepast moeten worden in je BTW aangifte, dan kan dat uiteraard wel. Hierbij is er bewust voor gekozen om correcties in een afgesloten BTW periode en handmatige correcties (via memoriaal) niet mee te nemen in het aangifteformulier.

Voor wijzigingen in een definitieve BTW aangifte dien je namelijk een suppletie in te dienen bij de belastingdienst of het te corrigeren in de volgende aangifte (verschil tot € 1.000,–). Zo ontstaat er geen verwarring.

TIP: Begin dus op tijd aan je BTW aangifte zodat deze volledig is. Als je geen fouten maakt is corrigeren niet nodig en staat je BTW aangifte in 3 klikken klaar!

Maak je nergens meer zorgen over, voor slechts € 59,95 (all in) heb je een eigen boekhouder

Jouw boekhouding inclusief BTW-aangiften en aangifte inkomstenbelasting wordt verzorgd door een professionele boekhouder. Kom vandaag nog in contact met jouw boekhouder. online boekhouder service