Wat is een btw nummer

Als je de stap zet om ondernemer te worden, dan moet je dit ook melden bij de Belastingdienst. In veel gevallen word je dan ook geregistreerd als ondernemer voor de btw. Als dat gebeurt, dan krijg je een btw-nummer. Dit btw-nummer moet je voortaan vermelden op je facturen.

Voorjaarsactie: Start nu met 15 maanden gratis boekhouden Niet alleen starters, maar iedereen die start met Myfinance boekhoud nú 15 maanden gratis. Bekijk de: Voorjaarsactie.

Het btw-nummer bestaat uit een aantal onderdelen. In de eerste plaats de landcode. Voor Nederland is dat ‘NL’. Daarna volgt je Burgerservicenummer (bij een eenmanszaak) of een RSIN/fiscaal nummer. Vervolgens wordt nog een code van B01 tot en met B99 toegevoegd. Als je voor het eerst start met een eenmanszaak, dan is dit vrijwel altijd B01.

Btw-nummers controleren

Heeft jouw bedrijf ook te maken met bedrijven in het buitenland? Dan is het extra belangrijk dat zij het juiste btw-nummer op de factuur vermelden. In veel gevallen kun je dan namelijk de btw verleggen, waardoor je het niet hoeft voor te schieten en ook niet in een ander land terug hoeft te vragen.

Als je niet zeker weet of een btw-nummer klopt, dan kun je dit via de website van de Europese Commissie controleren.

Btw-nummer in je boekhouding

Naast dat jouw eigen BTW nummer op de factuur verplicht is, is het in een aantal gevallen ook verplicht om het BTW nummer van je klant op de factuur te vermelden. Als je aan buitenlandse klanten levert of de BTW verlegd, dan dien je namelijk ook het BTW nummer van de klant op de factuur te vermelden. Myfinance biedt je daar de mogelijkheid voor. Op die manier weet je zeker dat je altijd een kloppende btw-aangifte kunt doen.

Meer weten of direct 15 dagen gratis uitproberen? Bekijk dan snel ons aanbod!

Maak je nergens meer zorgen over, voor slechts € 59,95 (all in) heb je een eigen boekhouder

Jouw boekhouding inclusief BTW-aangiften en aangifte inkomstenbelasting wordt verzorgd door een professionele boekhouder. Kom vandaag nog in contact met jouw boekhouder. online boekhouder service