Kleine ondernemersregeling – KOR 2020

De kleine ondernemersregeling (KOR 2020) is vanaf 1 januari 2020 van kracht.

Voorjaarsactie: Start nu met 15 maanden gratis boekhouden Niet alleen starters, maar iedereen die start met Myfinance boekhoud nú 15 maanden gratis. Bekijk de: Voorjaarsactie.

Als je boekhoud met Myfinance dan hoef je alleen maar aan te geven dat je gebuikt maakt van de kleine ondernemersregeling 2020. Dit doe je via Administraties =>  Opties => BTW periode => selecteer KOR > 2020 => Opslaan.

Nu zal je zien dat het Btw veld in Myfinance (bij Inkoop & Verkoop) niet meer verplicht is en er komt standaard KOR in te staan als je het veld leeg laat en voor opslaan kiest.

Vergeet niet om de regeling op tijd aan te vragen bij de belastingdienst. 

De overige velden en verplichtingen zoals de vermelding van de KOR; Deze factuur is vrijgesteld van BTW (KOR), komen vanaf nu standaard onderaan de verkoopfactuur te staan. Wil je de zin aanpassen, dat kan, Ga dan naar Verkoop => Layout factuur => Informatietekst in de footer en wijzig de tekst naar eigen inzicht.

Let op: Ook al doe je geen Btw-aangifte het Btw nummer dient op de factuur vermeld te staan. Ook hier zorgt de software automatisch voor zoals je van Myfinance gewend bent.

Btw-aangifte in Myfinance

Als je de periode in Myfinance op KOR > 2020 hebt gezet, dan geeft de software automatisch aan dat je geen aangifte meer hoeft te doen en kun je geen nieuwe Btw-aangifte meer aanmaken.

Echter als je over gaat dan wil je nog wel van de voorgaande periode de aangifte doen (bijvoorbeeld Q4 2019). Ga dan voor je de Btw-periode aanpast in Myfinance naar:

BTW Aangifte => Nieuw => Maak de periode aan waarvoor je nog aangifte wil doen (Q4 2019) en kies voor Opslaan. Je kunt daarna nog boekingen in de periode verwerken en de aangifte pas later definitief maken. Zorg er wel voor dat je alle verkoopfacturen eerst definitief hebt gemaakt. Doe je dit niet dan komt de regel dat deze vrijgesteld is van KOR onterecht op de factuur.  Zet daarna pas de periode (na 1 januari) op KOR > 2020 en je kunt direct verder waar je gebleven bent.

TIP: Vergeet ook niet om direct je nieuwe Btw-nummer op te voeren in Myfinance per 1 januari 2020.  

Wat als ik geen gebruik meer kan maken van de kleine ondernemersregeling (KOR 2020)

Mocht je toch ergens halverwege het boekjaar > 20.000 omzet komen, dan zet je vanaf dat moment de Btw-periode weer op Kwartaal (in de meeste gevallen).

De facturen (Inkoop & Verkoop) die je nog onder de KOR regeling hebt geboekt blijven gewoon staan en worden niet meegenomen in de BTW-aangifte. Je kunt dus op ieder moment overstappen van de KOR 2020 naar Btw-aangifte per maand of kwartaal.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Lees ook ons artikel over de kor inclusief handige links
Kleine ondernemersregeling (KOR 2020)

Maak je nergens meer zorgen over, voor slechts € 59,95 (all in) heb je een eigen boekhouder

Jouw boekhouding inclusief BTW-aangiften en aangifte inkomstenbelasting wordt verzorgd door een professionele boekhouder. Kom vandaag nog in contact met jouw boekhouder. online boekhouder service