Wat is een grootboek

Heb je wel eens een ouderwetse boekhouding gezien, met van die grote boeken waarin alle transacties werden genoteerd? Dan weet je het antwoord op de vraag wat een grootboek is! Gelukkig werken we tegenwoordig niet meer met grote boeken en handmatige registraties. Nu wordt alles gewoon in één programma gestopt. Er wordt echter nog wél voor elke type post (opbrengsten, kosten en balanspost) een aparte grootboekrekening aangemaakt.

Voorjaarsactie: Start nu met 15 maanden gratis boekhouden Niet alleen starters, maar iedereen die start met Myfinance boekhoud nú 15 maanden gratis. Bekijk de: Voorjaarsactie.

Het grootboek is de verzamelnaam voor al die grootboekrekeningen. In feite staat hierin dus de gehele boekhouding, onderverdeeld in ‘hoofdstukken’.

Grootboeken in de jaarrekening

Je grootboekrekeningen worden gedeeltelijk opgenomen in de jaarrekening. Op basis van die jaarrekening doe je aangifte. Bovendien deponeer je die jaarrekening bij de Kamer van Koophandel, als je daartoe verplicht bent. Het is dus belangrijk dat de gegevens die je gebruikt voor je jaarrekening ook echt kloppen.

De makkelijkste manier om hiervoor te zorgen is door gebruik te maken van een online boekhoudprogramma, zoals Myfinance. Hiermee kun je gemakkelijk zelf facturen versturen en ontvangen facturen inboeken. Bonnetjes scan je gemakkelijk in met de handige app. Door alle inkomsten en uitgaven te koppelen aan het juiste grootboeknummer, krijg je een sluitende boekhouding.

Je boekhouder mag meekijken

Met een programma als Myfinance kun je veel geld besparen. Bovendien hoef je niet alles alleen te doen. Onze experts kunnen je desgewenst bijstaan, maar je kunt ook gratis een extra gebruiker toevoegen, zoals bijvoorbeeld je boekhouder. Die kan dan controleren of je alles goed hebt gedaan. Meer weten of zelf ervaren? Probeer Myfinance nu 15 dagen gratis!

Maak je nergens meer zorgen over, voor slechts € 59,95 (all in) heb je een eigen boekhouder

Jouw boekhouding inclusief BTW-aangiften en aangifte inkomstenbelasting wordt verzorgd door een professionele boekhouder. Kom vandaag nog in contact met jouw boekhouder. online boekhouder service