Wat is voorbelasting?

Misschien ben je de term al eens tegengekomen in je Btw-aangifte: maar, wat is voorbelasting precies? Om een kloppende Btw-aangifte te doen, is het belangrijk dat hier het juiste bedrag wordt ingevuld.

Voorjaarsactie: Start nu met 15 maanden gratis boekhouden Niet alleen starters, maar iedereen die start met Myfinance boekhoud nú 15 maanden gratis. Bekijk de: Voorjaarsactie.

De term ‘voorbelasting’ komt van ‘vooruitbetaalde belasting’. Het betreft Btw die jij hebt betaald op je uitgaven: inkopen, bonnetjes en kosten.

Voorbelasting Myfinance

Wat kan ik met voorbelasting doen?

Als je voor je bedrijf kosten hebt gemaakt en de leverancier van de producten of diensten heeft daarop bij jou btw in rekening gebracht, dan mag je deze btw in de meeste gevallen aftrekken van de Btw die jij over je omzet verschuldigd bent.

Maar: betaal je de factuur om wat voor reden dan ook niet? Dan mag je de voorbelasting NIET aftrekken en moet je eventueel reeds afgetrokken Btw terugbetalen aan de Belastingdienst. Dit hoeft uiteraard niet per bonnetje, maar kun je bij het doen van de volgende Btw-aangifte corrigeren/ verrekenen.

Wel en niet aftrekbare voorbelasting

Niet alle voorbelasting is aftrekbaar. Zo mag je bijvoorbeeld geen Btw aftrekken over aankopen die eigenlijk privé zijn, voor eten en drinken in de horeca en voor uitgaven voor vrijgestelde omzet, oftewel: omzet waarover je zelf geen btw in rekening brengt. Ook de Btw over personeelsvoorzieningen, giften en relatiegeschenken van meer dan €227 per persoon per jaar is niet aftrekbaar.

De juiste Btw-aangifte met Myfinance

Wil je zeker weten dat je Btw-aangifte helemaal klopt en dat je precies het juiste bedrag aan voorbelasting aftrekt? Kies dan voor online boekhouden met Myfinance. Op basis van de ingevoerde facturen en bonnetjes wordt dan automatisch je Btw-aangifte klaargezet. Het enige wat jij doet is deze definitief maken als je zeker weet dat je alles hebt ingevoerd. Mocht je later toch nog een bonnetje vinden, dan neem je deze gewoon mee in de volgende aangifte! En: je kunt het nu 15 dagen gratis proberen!

Nu heb je het antwoord op de vraag; Wat is voorbelasting en weet je waarom het belangrijk is voor je Btw-aangifte.

Heb je toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op!

Meer weten over online boekhouden & Btw?

Bekijk onze Btw-aangifte pagina: Hoe doe ik Btw-aangifte met Myfinance

 

Start direct met Myfinance

Zelf boekhouden of op zoek naar een boekhouder?

Of je nu zelf wilt starten met boekhouden of je boekhouding door een erkende boekhouder laat beheren. Myfinance biedt jou een volledige en voordelige oplossing.

Wil je meer weten? Bezoek onze prijzen pagina


Maak je nergens meer zorgen over, voor slechts € 59,95 (all in) heb je een eigen boekhouder

Jouw boekhouding inclusief BTW-aangiften en aangifte inkomstenbelasting wordt verzorgd door een professionele boekhouder. Kom vandaag nog in contact met jouw boekhouder. online boekhouder service