1. Bedrijfsgegevens invoeren (video)

1.1 Selecteer je bedrijf en vul de gegevens aan

Om de juiste (wettelijke) gegevens op de factuur te tonen, is het belangrijk om eerste je bedrijfsgegevens in te vullen. Zonder deze gegevens kun je geen factuur definitief maken.  Klik in het linker menu op Administraties => Uw gegevens

• Vul de naam van je organisatie gevolgd door ENTER. Selecteer vervolgens jouw organisatie uit het KvK register.
  • Vul vervolgens de ontbrekende gegevens in. Alle velden met een * zijn verplicht. Let ook op de adresgegevens aan de rechter zijde onder Adressen.
  • Als je deze hebt gevuld licht rechts bovenin het op. Klik hier op zodat je de ingevoerde gegevens opslaat.

1.2 Opties

Onder opties kun je een aantal instellingen voor je administratie aanpassen. Zoals begin van je boekjaar, BTW periode en start/volgnummer van je facturen. Klik op om je wijzigingen te behouden. Als je gebruik maat van de Kleine ondernemersregeling > 2020 dan kun je dat ook hier aangeven.

1.3 BTW codes

Bij BTW codes kun je extra BTW codes aanvinken. Deze worden dan standaard getoond als je een inkoop/ bonnetje inboekt of een verkoopfactuur opstelt. Ook kun je de codes die je niet nodig hebt uitvinken.

1.4 Gebruikers

Wil je iemand anders toegang geven tot je boekhouding dan vul je onder gebruikers het e-mailadres in van de persoon die je toegang wilt geven en bevestig met . De uitnodiging is nu verstuurd.

Uitnodiging nogmaals versturen? Klik op .
LET OP: De gebruiker kan alles voor jouw alles aanpassen behalve: 1) Jouw administratie verwijderen 2) Andere gebruikers uitnodigen.

1.5 Bedrijfslogo uploaden

Om je bedrijfsloge te uploaden ga je naar Verkoop in het rechter menu en daarna naar Layout factuur. Drop je logo (jpeg) of klik binnen de blauwe stippellijn om je bedrijfslogo te uploaden. Deze komt dat automatisch op je uitgaande facturen te staan. Ook kun je daar andere gegevens aan je factuur toevoegen en diverse instellingen wijzigen om je factuur layout aan te passen. Klik op Opslaan & Preview en je ziet direct hoe je factuur eruit komt te zien.

Bekijk hieronder ook de instructievideo