1. Bedrijfsgegevens invoeren (video)

1.1 Selecteer je bedrijf en vul de gegevens aan

Om de juiste (wettelijke) gegevens op de factuur te tonen, is het belangrijk om als eerste je bedrijfsgegevens in te vullen. Zonder deze gegevens kun je geen factuur definitief maken. Klik rechts boven op Instellingen (tandwiel) => Uw gegevens. Ook is het mogelijk om via de gele knop met het uitroepteken naar Uw gegevens te navigeren.

Voorjaarsactie: Start nu met 15 maanden gratis boekhouden Niet alleen starters, maar iedereen die start met Myfinance boekhoud nú 15 maanden gratis. Bekijk de: Voorjaarsactie.
  • Vul de naam van je organisatie gevolgd door ENTER. Selecteer vervolgens jouw organisatie uit het KvK register.
  • Vul de ontbrekende gegevens in. Alle velden met een * zijn verplicht. Let ook op de adresgegevens aan de rechter zijde onder Adressen.
  • Als je deze hebt gevuld licht rechts bovenin het checked op en de knop Opslaan onderaan. Klik hier op zodat je de ingevoerde gegevens opslaat.

1.2 Opties

Onder opties kun je een aantal instellingen voor je administratie aanpassen. Zoals begin van je boekjaar, BTW periode en start/volgnummer van je facturen. Klik op Opslaan om je wijzigingen te behouden. Als je gebruik maakt van de Kleine ondernemersregeling > 2023 dan kun je dat ook hier aangeven bij BTW periode => KOR > 2020.

1.3 BTW codes

Bij BTW codes kun je extra BTW codes aanvinken. Deze worden dan standaard getoond als je een inkoop/ bonnetje inboekt of een verkoopfactuur opstelt. Ook kun je de codes die je niet nodig hebt uitzetten. Klik na het aanvinken op de knop Opslaan om je wijzigingen op te slaan.

1.4 Gebruikers

Wil je iemand anders toegang geven tot je boekhouding? Vul dan onder gebruikers het e-mailadres in van de persoon die je toegang wilt geven in het vakje ‘Nieuwe gebruiker’. Klik vervolgens op het blauwe pijltje om de uitnodiging te versturen.

Uitnodiging nogmaals versturen? Klik op verzenden.

LET OP: De gebruiker kan alles voor jou aanpassen, behalve:
1) Jouw administratie verwijderen
2) Andere gebruikers uitnodigen.

1.5 Bedrijfslogo uploaden (lay-out factuur)

Om je bedrijfslogo te uploaden ga je naar Instellingen => Lay-out factuur. Drop je logo (jpeg) of klik binnen de blauwe stippellijn om je bedrijfslogo te uploaden. Deze komt dan automatisch op je verkoopfacturen te staan. Ook kun je daar andere gegevens aan je factuur toevoegen en diverse instellingen wijzigen om je factuur lay-out volledig aan te passen naar je eigen wensen.

Klik op Opslaan & Preview en je ziet direct hoe je factuur eruit komt te zien.

Bekijk hieronder ook de instructievideo

Maak je nergens meer zorgen over, voor slechts € 59,95 (all in) heb je een eigen boekhouder

Jouw boekhouding inclusief BTW-aangiften en aangifte inkomstenbelasting wordt verzorgd door een professionele boekhouder. Kom vandaag nog in contact met jouw boekhouder. online boekhouder service