Periodiek factureren

Factureren met een vaste regelmaat noem je periodiek factureren. Je verstuurt dus per periode, bijvoorbeeld per week, maand of kwartaal een factuur. De facturen worden bij periodiek factureren automatisch voor je verstuurt. Als je bijvoorbeeld abonnementen verkoopt kun je hiermee je facturatieproces volledig automatiseren en hoef je niet elk(e) week, maand of kwartaal een factuur te maken. Het moment kun je zelf instellen en ook kun je nog een aantal variabelen meegeven, zoals voor welke maand of jaar de factuur is. Ook kun je een iDeal betaaloptie mee sturen, net als bij een reguliere factuur.

Voorjaarsactie: Start nu met 15 maanden gratis boekhouden Niet alleen starters, maar iedereen die start met Myfinance boekhoud nú 15 maanden gratis. Bekijk de: Voorjaarsactie.

Ga naar Verkoop => Nieuwe factuur en maak een factuur aan. Bij acties heb je nu de optie Periodieke facturen. Selecteer deze optie om een periodieke factuur aan te maken. Onderstaand scherm komt nu in beeld:

periodiek factureren

Vul de gegevens in en kies voor inplannen. Je periodieke factuur is aangemaakt. Onder de tab Periodiek Factureren zie je nu de ingeplande factuur staan.  Periodiek factureren

De ingeplande facturen kun je terug vinden in het overzicht onder de tab Periodieke facturen. Hier kun je ook de instellingen en de factuur aanpassen.

Via het potloodje kun je de inplanning aanpassen. Wil je de factuur zelf aanpassen (bedrag, omschrijving, etc.) dan kan dat door op het blad icoontje te klikken. Wil je de factuur deactiveren dan kun je op het groene rondje klikken links aan het begin van de regel. Als je de factuur helemaal wil verwijderen kun je op het prullenbakje klikken

Variabelen op je periodieke factuur:

In de omschrijving of in de algemene omschrijving bij het aanmaken van je factuur kun je de volgende opties meegeven:

Variabele week
[week.vorige] 51
[week.huidige] 52
[week.volgende] 1

Variabele maand
[maand.vorige] november
[maand.huidige] december
[maand.volgende] januari
Verwijzing naar kwartaal

Variabele kwartaal
[kwartaal.vorige] 3e kwartaal
[kwartaal.huidige] 4e kwartaal
[kwartaal.volgende] 1e kwartaal
Verwijzing naar kwartaal nummer

Variabele jaar
Variabele Voorbeeld output
[jaar.vorige] 2022
[jaar.huidige] of [jaar] 2023
[jaar.volgende] 2024

Als je bij acties voor factuur tonen kiest dan zie je op basis van de huidige datum hoe de definitieve factuur eruit komt te zien. Zo zie je of je invoer juist is.

Let op: De facturen worden op de dag van ingeplande datum vanaf 4:00 uur ’s nachts automatisch aangemaakt, definitief gemaakt en verzonden. Afhankelijk van welke actie je hebt gekozen.

Maak je nergens meer zorgen over, voor slechts € 59,95 (all in) heb je een eigen boekhouder

Jouw boekhouding inclusief BTW-aangiften en aangifte inkomstenbelasting wordt verzorgd door een professionele boekhouder. Kom vandaag nog in contact met jouw boekhouder. online boekhouder service