Wat is een boekhouding/administratie

Eigenlijk heeft iedereen een boekhouding of administratie. In feite is dat een registratie van de financiële handelingen die je doet. Voor een privépersoon kan een boekhouding bestaan uit een map met alle dagafschriften, waaruit blijkt welk geld ontvangen is en welk geld uitgegeven is.

Voorjaarsactie: Start nu met 15 maanden gratis boekhouden Niet alleen starters, maar iedereen die start met Myfinance boekhoud nú 15 maanden gratis. Bekijk de: Voorjaarsactie.

Voor bedrijven ligt het iets anders. Bedrijven hebben de verplichting om een solide boekhouding bij te houden, waarin elke financiële handeling geregistreerd wordt. Dat betekent dus dat je niet alleen alle dagafschriften moet bewaren, maar ook alle bonnetjes en facturen die daarbij horen. Ook kasbetalingen moeten worden geregistreerd.

Aangifte doen op basis van de boekhouding

Vervolgens kun je op basis van de boekhouding of administratie je belastingaangifte doen voor je bedrijf. Om er zeker van te zijn dat je hierin geen fouten maakt, is het een goed idee om je boekhouding te doen in een online boekhoudprogramma. Daarmee kun je gemakkelijk factureren en je inkomende facturen opslaan en verwerken. Ter controle koppel je eenvoudig je (bank)transacties aan je inkomsten en uitgaven. Zo weet je zeker dat je boekhouding of administratie compleet is!

Door je boekhouding in een online boekhoudprogramma te doen, kun je op elk moment zien hoe je ervoor staat. Dit bespaart veel tijd en energie, maar helpt ook bij het nemen van beslissingen over investeringen.

Administratie doen met Myfinance

Een compleet online boekhoudprogramma dat je helpt om de financiële zaken van je bedrijf goed onder controle te houden is Myfinance. Myfinance is geschikt voor eenmanszaken én bv’s; gemaakt voor de groei. En je kunt het nu 15 dagen gratis proberen!

Maak je nergens meer zorgen over, voor slechts € 59,95 (all in) heb je een eigen boekhouder

Jouw boekhouding inclusief BTW-aangiften en aangifte inkomstenbelasting wordt verzorgd door een professionele boekhouder. Kom vandaag nog in contact met jouw boekhouder. online boekhouder service