Wat is een factuurnummer

Elke factuur is voorzien van een factuurnummer. Hoewel je in principe zelf je factuurnummers mag bepalen, moet een factuurnummer wel voldoen aan bepaalde regels. Zo moeten ze bijvoorbeeld uniek, sluitend en opeenvolgend zijn.

Voorjaarsactie: Start nu met 15 maanden gratis boekhouden Niet alleen starters, maar iedereen die start met Myfinance boekhoud nú 15 maanden gratis. Bekijk de: Voorjaarsactie.

Op die manier kan de Belastingdienst namelijk controleren of je wel alle facturen hebt ingeboekt. Krijg je controle en sluiten je factuurnummers niet aan? Dan kun je niet bewijzen dat er geen facturen ontbreken en moet je mogelijk belasting betalen over een hoog, fictief bedrag!

Beste werkwijze voor een juist factuurnummer

Als je de administratie nog met de hand doet, dan is de kans op fouten groot. Je vergeet een nummer in te voeren in je lijstje, maakt nog een factuur en blijkt ineens twee facturen met dezelfde nummers te hebben. Of je maakt een tikfout en komt daar pas achter nadat de factuur is verstuurd.

Dat probleem heb je niet als je je boekhouding doet met Myfinance. Wij zorgen er automatisch voor dat je factuurnummers op elkaar aansluiten. Zo voldoe je aan de regels van de Belastingdienst en voorkom je onduidelijkheden in je boekhouding.

Probeer het nu 15 dagen gratis

Een sluitend systeem voor factuurnummers is natuurlijk niet het enige voordeel dat boekhouden via Myfinance biedt. Myfinance is speciaal ontwikkeld voor de zzp’er, maar is ook geschikt voor bv’s. Je kunt bovendien je boekhouder gratis toegang geven tot jouw boekhouding, zodat deze mee kan kijken.

Myfinance is het eenvoudigste online boekhoudprogramma voor zzp’ers en geeft je op elk moment actueel inzicht in hoe het er financieel voorstaat met je bedrijf. Je kunt Myfinance nu 15 dagen gratis proberen!

Maak je nergens meer zorgen over, voor slechts € 59,95 (all in) heb je een eigen boekhouder

Jouw boekhouding inclusief BTW-aangiften en aangifte inkomstenbelasting wordt verzorgd door een professionele boekhouder. Kom vandaag nog in contact met jouw boekhouder. online boekhouder service