3. Bankgegevens verwerken & Afletteren (video)

3.1 Klik in het linker menu op > Importeer afschriften => Drop of selecteer een CAMT.053 bestand (MT940 kan ook)

Deze kun je via internetbankieren bij je eigen bank downloaden voor de gewenste periode.

• Klik vervolgens op
  • Indien het saldo niet gelijk is aan het ingelezen bestand, dan wordt het bestand NIET ingeladen.
  • Het saldo kun je aanpassen door in het Dashboard op  te klikken.
  • Klik op  en vul eventueel de datum, omschrijving en relatie.
  • Als je op de  klikt wijzigt deze in
  • Kies als laatste het bedrag. Het huidige saldo en het saldo na de boeking zie je boven het bedrag staan.
  • Begin vervolgens weer bij stap 3.1.

Let Op: De juiste werkwijze is om de beginbalans op te voeren, zodat je saldo juist is. Dit kan via Gedetailleerd => Memoriaal => Klik vervolgens op de regel beginbalans.

3.2 Afletteren

Afletteren is een boekhoudkundig begrip en betekent eigenlijk het “afvinken” van mutaties op een grootboekrekening die bij elkaar horen. Het doel hiervan is om een verklaring van het saldo van een rekening te krijgen.

• Kies in het Dashboard voor een openstaande factuuren, inkoop of verkoop. Het aantal openstaande facturen staat in het zwarte bolletje op de regel.Klik op de regel of
  • Klik vervolgens op de regel die je wil afletteren, alle bankmutaties komen naar vorenonder
  • Selecteer de bijbehorede bankmutatie door op het  te klikken
  • Als het bedrag overeen komt dan springt het bedrag van deze regel op € 0,00
  • Mocht er een betalingsverschil zijn en wil je het bedrag afboeken, kies dan
  • Als je veel boekingen tegelijk te verwerken hebt kun je ook kiezen voor
  • Mochten er bedragen open blijven staan bij inkoop & verkoop, dan is de factuur nog niet betaald
  • Nu ga je de bank- en kasboekingen verwerken open deze en klik op
  • Kies voor transacties zoals bankkosten, rentekosten en andere bedragen waarvan je geen factuur ontvangt de juiste grootboekrekening door erop te klikken en te zoeken. Vergeet niet op  te klikken.
  • Bij Gedetailleerd => Grootboeken kun je zelf een grootboekrekening aanmaken of de naam wijzigen.
  • Als je alles hebt afgeletterd, is je administratie compleet!

De overige functionaliteiten en schermen werken op dezelfde wijze.