Snelstartgids: persoonlijke boekhouder dienst (video)

Als je gebruik maakt van de persoonlijke boekhouder dienst dan hoef je alleen je administratie van de voorgaande maand digitaal aan te leveren vanaf de 1e en voor de 10de van de volgende maand. In dit artikel lees je hoe je dit doet. Voorbeeld: Voor 10 september 2023 lever je de administratie aan van augustus 2023.

Voorjaarsactie: Start nu met 15 maanden gratis boekhouden Niet alleen starters, maar iedereen die start met Myfinance boekhoud nú 15 maanden gratis. Bekijk de: Voorjaarsactie.

Stap 1: Via Verkoop => Nieuwe verkoop, verstuur je (gedurende de maand) alle verkoopfacturen vanuit Myfinance. Let op: Alleen de verkoopfacturen die op DEFINITIEF staan worden meegenomen in de Btw-aangifte. Facturen die op concept staan worden niet meegenomen in de rapportages.

Heb je een constructie zoals Reverse billing of ontvang je een omzetfactuur via Bol.com of via je tussenpersoon (komt veel voor in de zorg) dan hoef je deze facturen alleen te uploaden. Dit doe je  via => Verkoop => en dan de tab Uploads. Alle ontvangen facturen of declaraties van de afgelopen periode kun je hier uploaden. Klik binnen de blauwe stippellijn en upload het bestand vanaf je computer.

Stap 2: Ga naar Inkoop => Uploads. Upload hier alle inkomende facturen en bonnetjes van kosten die je hebt gemaakt. Hier komen tevens automatisch de foto’s te staan die je (gedurende de maand) met de Myfinance app van je bonnetjes hebt gemaakt.

Zie artikel, werking van de Myfinance app: https://www.myfinance.nl/kennisbank/myfinance-app/

Stap 3: Upload je bankmutaties als je dat met je boekhouder hebt afgesproken en je geen bankkoppeling hebt. Lever je geen bankmutaties aan dan kun je deze stap overslaan.

Log in op je online bankomgeving en download de transacties van de afgelopen maand in camt.053 of MT940 formaat. Kies voor de optie Maand, bijvoorbeeld bankmutaties januari of van 1 t/m 31 januari en dus niet bankmutaties van de afgelopen 4 weken. Zo mis je nooit een transactie en sluit het banksaldo altijd aan. Ga naar Importeren Bank en drop of upload het bestandje binnen het blauwe kader of klik binnen het kader en selecteer het bestand bij je downloads. De mutaties worden nu ingeladen.

Tip: Als je niet weet hoe je de bankbestandjes van je bank download, google dan op je banknaam + mt940 of camt.053 downloaden. 

Zie ook het artikel, bankmutaties uploaden: https://www.myfinance.nl/kennisbank/hoe-importeer-banktransacties/  

Heb je stap 1 t/m 3 afgerond?

Stuur dan een email naar je vaste boekhouder dat je administratie voor de betreffende maand compleet is. Zijn er aandachtspunten of heb je vragen, zet deze dan direct in je mail. Je boekhouder verwerkt (boekt) alles binnen 5 werkdagen.

In de maanden januari, april, juli, oktober doet je boekhouder indien van toepassing je Btw-aangifte en beantwoord je vragen. 


Video 1: Verkoopfacturen en inkoop/ kosten uploaden in PDF formaat


Video 2: Bankmutaties uploaden in Camt.053 of MT940 formaat


Onderstaand twee handige video’s hoe je verkoopfacturen in eigen huisstijl verstuurt vanuit Myfinance

Instructievideo Sjabloon verkoopfactuur aanpassen in eigen huisstijl:

Link naar kennisbank artikel huisstijl

Instructievideo verkoopfactuur aanmaken en versturen via Myfinance:

Link naar kennisbank artikel verkoopfacturen aanmaken


Heb je na het zien van de video’s en lezen van de artikelen nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@myfinance.nl.

We helpen je graag verder!

Maak je nergens meer zorgen over, voor slechts € 59,95 (all in) heb je een eigen boekhouder

Jouw boekhouding inclusief BTW-aangiften en aangifte inkomstenbelasting wordt verzorgd door een professionele boekhouder. Kom vandaag nog in contact met jouw boekhouder. online boekhouder service