Hoe wijzig ik mijn banksaldo?

Het startsaldo kun je het beste invoeren in je Beginbalans:

Voorjaarsactie: Start nu met 15 maanden gratis boekhouden Niet alleen starters, maar iedereen die start met Myfinance boekhoud nú 15 maanden gratis. Bekijk de: Voorjaarsactie.

Dit doe je via: Gedetailleerd => Memoriaal => Nieuw

Selecteer de juiste maand of dus je beginbalans. Voer in je beginbalans je banksaldo in per datum van de balans. Dit doe je op Grootboekrekening 1100 Bank. Als alles klopt dan is je saldo gelijk aan het daadwerkelijke saldo op je bankrekening. Hierdoor sluit het aan indien je een afschrift wil importeren.

Toch handmatig je banksaldo wijzigen:

Als je om welke reden dan ook (bijvoorbeeld voor het testen) je banksaldo handmatig wil wijzigen of corrigeren dan kun je dat op de volgende manier doen.

Klik in het Dashbord rechts bovenaan op BANK en vervolgens op NIEUW. Klik op de BLAUWE PLUS en kies een omschrijving. In ons voorbeeld, “Banksaldo wijzigen”. Het veld relatie kun je leeg laten. Kies of je het saldo wil verhogen BIJ of juist wil verlagen AF, dit doe je door op BIJ of AF te klikken. Vul vervolgens het bedrag in, in ons voorbeeld € 100.– Het huidige en het nieuwe saldo worden boven het bedrag weergegeven.

Als je nu de bankimport doet en het saldo komt overeen dan laad de software alle bankmutaties in.

 

 

Maak je nergens meer zorgen over, voor slechts € 59,95 (all in) heb je een eigen boekhouder

Jouw boekhouding inclusief BTW-aangiften en aangifte inkomstenbelasting wordt verzorgd door een professionele boekhouder. Kom vandaag nog in contact met jouw boekhouder. online boekhouder service