Hoe boek ik kosten voor januari met factuurdatum in december?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een factuur voor bijvoorbeeld huur of leasekosten al in december ontvangt, maar dat dit kosten voor het volgende jaar zijn. Hieronder staat beschreven hoe je deze op de juiste wijze verwerkt in je administratie.

Voorjaarsactie: Start nu met 15 maanden gratis boekhouden Niet alleen starters, maar iedereen die start met Myfinance boekhoud nú 15 maanden gratis. Bekijk de: Voorjaarsactie.

In dit voorbeeld gaan we uit dat je op 10 december 2023 een factuur voor de huur van januari 2024 ontvangt. Boek de digitale factuur in via inkoop zoals je dat normaal gesproken ook doet, dus met factuurdatum 10 december 2023 en rekening 4100 Huur gebouwen.

Maak vervolgens de volgende Memoriaal boeking aan: Kies als rekening 4100 Huur gebouwen, en boek het bedrag tegen op de rekening 2000 Kruisposten. Omschrijving: Huur januari, het bedrag excl. BTW . Klik vervolgens op opslaan. Verder hoef je niets te doen in 2023.

In januari 2024 boek je het bedrag vervolgens tegen:   

Door op deze wijze te boeken staan zowel je kosten als je BTW op de juiste wijze geadministreerd in je online boekhouding.

Maak je nergens meer zorgen over, voor slechts € 59,95 (all in) heb je een eigen boekhouder

Jouw boekhouding inclusief BTW-aangiften en aangifte inkomstenbelasting wordt verzorgd door een professionele boekhouder. Kom vandaag nog in contact met jouw boekhouder. online boekhouder service